behandeling  |   aanmelding, verwijzing en vergoeding
 
Aanmelding en verwijzing
Bij aanmelding wordt een verwijzing van uw huisarts, specialist, tandarts of orthodontist geadviseerd. Deze verwijzing dient u, samen met uw zorgpas en een geldig legitimatiebewijs, bij de eerste afspraak mee te nemen.

Inmiddels is de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL) ingevoerd. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing van een (huis)arts bij de logopedist terecht kunt. Dit wordt echter niet door alle zorgverzekeraars vergoed.

Ter vervanging van de verwijzing van de (huis)arts zal de logopediste zelf een screening uitvoeren. Rita Velthuis heeft hiervoor een DTL-training gevolgd en is hierdoor bevoegd om deze screening af te nemen.

Deze korte screening duurt 15 minuten en wijst uit of logopedische behandeling gestart kan worden of niet. Er worden vragen gesteld over uw algehele gezondheid en over uw hulpvraag. Aan de hand van deze screening zal de logopedist bekijken of onderzoek en/of behandeling gestart kan worden of dat toch eerst een bezoek aan de huisarts verstandig is.

klik hier om gelijk een e-mail met uw vragen of aanmelding te sturen

klik hier om het informatieformulier in te vullen

 
Vergoeding
Logopedie is opgenomen in het basispakket van de verzekering. Het aantal behandelingen is onbeperkt. Afspraken over vergoeding vindt u in uw polisvoorwaarden.

Sinds 1 januari 2008 heeft iedereen van 18 jaar en ouder een verplicht eigen risico in de zorgverzekering. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden de screening voor Directe Toegankelijkheid Logopedie, bijvoorbeeld CZ-Delta Lloyd-Ohra en De Friesland Zorgverzekeraar. Het is verstandig om eerst uw polisvoorwaarden te raadplegen. Wanneer uw verzekeraar DTL niet vergoedt, kunt u uiteraard wel terecht met een verwijsbrief van uw (huis)arts, tandarts of orthodontist.

ga terug
 


disclaimer